Hogyan emeljük fel az autónkat

Minden személygépjárműnél vagy teherautónál előfordul, hogy kereket kell cserélni út közben vagy akár otthon is előfordulhat. A legtöbb új autó már közúti segélyszolgálattal rendelkezik, amelyet a kereskedők szolgáltatásként nyújtanak. De neked régebbi autód van, még akkor sem kell tudósnak lenned, hogy lecserélj egy defektet az autópálya, vagy egy országút mellett.

emelő emelők

Mindannyian tudjuk, hogy a krokodil emelő szükséges eszköz a gumiabroncs cseréjéhez. De az emelő akkor is hasznos lehet, ha le szeretnénk cserélni az olajat, vagy megszeretnénk javítani, esetleg szeretnénk kicsit karbantartani az autó alját. Elég nagy költsége lehet, ha minden egyes aprósággal a szervizeket látogatja. Ha Ön maga szeretné elvégezni ezeket a kevésbé bonyolult feladatokat a járművön, akkor ügyeljen arra, hogy szakszerűen használja a krokodil emelőt. Nem valószínű, hogy sokszor bekell mászni az autó alá, de egy krokodil  emelő mindig hasznos lehet.

Rossz használat esetén az autóban károsodást okozhat, és veszélyes is lehet, ha nem jó helyre helyezi a lapot kocsi aljára. Íme, néhány tipp, amivel segíteni tudsz.

Az első dolog, hogy nézze meg, hol helyezze el a gumitalpat az autó alján. Tekintse meg a kézikönyvet, hogy megtalálja róla ezt az információt. Amennyiben nem találja, kérjen segítséget egy szakembertől.

Fontos, hogy ez minden járműven mindig máshogyan kell elhelyezni. De legtöbb járműnél az első gumiabroncsok mögött helyezkednek el és egy kicsit a hátsó abroncsok előtt van. Ezen a helyen jól láthatóan vastagabb a hegesztés része.

Mindig parkoljon a gépkocsijával síkfelületen, mielőtt elkezdi felemelni. Esetleg használjon a jármű rögzítéséhez emelőállványokat, ezzel nem csak az emelvényre hagyjuk, hogy tartsa az autót, amíg alatta fekszel.

Mielőtt kerékcserénél felemelné, a járművet lazítsa meg csavarokat. Mielőtt befeküdne az autó alá, nézzen körbe körülötte és alatta, hogy nincsen semmi, ami veszélyt jelenthetne. Ügyeljen arra, hogy ne emelje túl a krokodil emelőt.Bölcs dolog biztonsági szemüveget viselni, amikor a gépkocsi alá fekszünk, nehogy valami szennyeződés menjen a szemébe.