A saját utólagos vízszigetelés és falszigetelés-előállítás előnyei és hátrányai

A pánik az első érzelem, amelyet a legtöbb ember utólagos vízszigetelés és falszigetelés-problémákkal szembesül. Ez egy teljesen normális érzelem. De nem kell így éreznie magát, ha rendelkezik megfelelő utólagos vízszigetelés és falszigetelés-ismeretekkel. Ez a cikk lesz a utólagos vízszigetelés és falszigetelés-ismeretek oktatása, amelyre szükség van a probléma megoldásában.

Rendszeresen ellenőrizze a ház csatlakozóit és csapjait a ház körül, hogy nincs-e bármiféle nyilvánvaló szivárgás vagy a közelében lévő nedvesség jele. A legkisebb szivárgások nemcsak nagy víz- és pénz pazarláshoz vezetnek, hanem otthoni károsodáshoz vagy akár a káros penészgombák kialakulásához is vezethetnek.

Ellenőrizheti, hogy a WC-vel nincs-e szivárgás, ha néhány csepp élelmiszer-színezőanyagot, Kool Aid-et vagy néhány kávéfőzőt ad hozzá a WC-tartály vízéhez (nem a tálba kerülő vízhez). Körülbelül fél óra elteltével ellenőrizze a vizet a tálban. Ha valamelyik színezőanyag látható a tál vízében, akkor a tartályból kifolyik, és javítania kell.

Ha a utólagos vízszigetelés és falszigetelésben sérült csőszakasz van, nem mindig kell behívni a utólagos vízszigetelés és falszigetelés-szerelőt. Van olyan javítókészlet, amelyet a helyi hardverboltban meg lehet vásárolni, és amely kiválóan javítja a szivárgásokat. Ha kicsi a szivárgása, összetett botot dörzsölhet a lyuk fölé, vagy repedhet a csőben, hogy zárja le. Az epoxi paszta kiváló gyógyszer a szivárgó csövekre is. Az epoxid felhordása előtt feltétlenül kapcsolja ki a vizet és teljesen szárítsa meg a csövet.

Nézze meg, hogyan öblül a WC. Ha ugratni kell a fogantyúval, vagy ha ez túl sokáig tart, előfordulhat, hogy meg kell javítani néhány WC-alkatrészt. Ezen alkatrészek korai cseréje segíthet megtakarítani a vízszámlákat, és később megmentheti a drágább javításokat.

Időnként választania kell a csere vagy a javítás között. Ha van egy régi készüléke, amely sok vizet vagy áramot fogyaszt, akkor a legjobb, ha azt cseréli. Persze, kezdetben többet fog kerülni, de hosszú távon pénzt fog megtakarítani. A másik dolog az, hogy nem lehet biztos benne, hogy a javítás mennyire eredményes, míg új készülékkel legalább garanciát kap.

A zuhanyfej cseréjekor töltsön el pénzt egy kiváló minőségű modellre. Néhányan úgy gondolják, hogy az egyik zuhanyfej hasonló, mint bármelyik más, ezért csak az árat kell dönteni. Az olcsó zuhanyfejek nem jól készültek, és valószínűleg törnek. Egy olcsó zuhanyfej megvásárlása hosszú távon több pénzt fog költeni.

Ne indítson semmilyen „csináld magad” utólagos vízszigetelés és falszigetelés-projektet, ha nincs terv. Előzetesen tudnia kell, hogy pontosan mibe kerül. Tudja meg, hogy milyen térrel dolgozik, és milyen vonal melyik. Ha korábban tiszta képet kap, a utólagos vízszigetelés és falszigetelés-projekt sokkal simább lesz!

A DIY utólagos vízszigetelés és falszigetelés-munkák elvégzéséhez meg kell értenie a réz forrasztását a vízellátás vezetékeinél. Ezt a készséget úgy gyakorolhatja, hogy képes legyen futtatni a vonalait anélkül, hogy aggódnia kellene a szivárgás miatt. Keressen online olyan oktatóvideókat, amelyek segítenek a forrasztás kezelésében.

Amint azt a cikk elején elmondták, az emberek első reakciója, amikor a utólagos vízszigetelés és falszigetelés nem működik megfelelően, a pánik. Ezért készült ez a cikk - annak érdekében, hogy a utólagos vízszigetelés és falszigetelés-problémákkal küzdő személyek megismerkedjenek a tárgyban, hogy pihenjenek és hatékonyan orvosolják a problémát.