Soha ne aggódjon az autóápolás és a kozmetika miatt, és újra javíthatja ezeket a tippeket

Az Ön járműve az egyik legdrágább vásárlás, különösen akkor, ha nem sokat tud róla. Amellett, hogy megismerte magát a saját modelljével, vannak más trükkök is, amelyeket megtanulhat. Olvassa tovább a kiváló autóápolás és kozmetika javítási tippeket, amelyek időt és pénzt takaríthatnak meg.

Ha sikító hangot hall, amikor a fékre lép, akkor valószínűleg új fékbetétekre vagy rotorokra van szüksége. Ne várjon, amíg szerelő ellenőrzi a fékeket. Több kárt fog fizetni, és akkor is veszélyes az autó vezetése, ha a fékek nem működnek megfelelően.

Ne béreljen szerelőt addig, amíg nem biztos benne, hogy tapasztalattal rendelkezik-e ezzel a gyártóval és modellel. Ha ezt megtették, erről tájékoztatnia kell Önt, hogy tudják, mi az autójának megfelelő működéséhez.

A motorolaj feltöltésekor kerülje az olaj kifröccsenését a motort úgy, hogy néhány papír törülközőt feltekercsel a forgattyúház olajtartálya körül. Ez felszívja a csöpögést és a kiömlést. Ügyeljen arra, hogy az üres olajtartályt és a papírtörlőket felelősségteljesen dobja el, amikor befejezte az olaj hozzáadását.

Csakúgy, mint az orvosnál, második véleményt kaphat, mielőtt beleegyezik abba a költséges javításra. Egy tiszteletreméltó üzletnek nem szabad kitöltenie a számlát, de nem sérti megnézni, hogy mit gondol egy másik profi a helyzetről. Ha továbbra is ideges, a kereskedő mindig választhat. Ez drágább lesz, de hajlamosak arra, hogy valaki gyakrabban ellenőrizze a vállakat.

Győződjön meg arról, hogy aláírt példányt kapott a javításra vonatkozó becslésről. Azt is ellenőriznie kell, hogy a szerződés tartalmaz-e egy záradékot, amely szerint az üzletnek fel kell vennie a kapcsolatot veled, mielőtt túllépné a becsült összeget. Ez megóvja Önt attól, hogy meglepő számlát kapjon a munka befejezése után.

Mindig a legnagyobb óvatossággal járjon el, amikor az autó üzemanyagrendszerével dolgozik. Soha ne dolgozzon üzemanyagtartályok, üzemanyagvezetékek vagy szivattyúk körül, ahol gyújtóforrások vannak, például cigaretta vagy bármi más, amely szikrát okozhat. Az esetleges üzemanyag-kiömlést azonnal törölje le, és óvja magát üzemanyag-kesztyű és szemüveg viselésével.

Tanuld meg felismerni az irányítópulton található különféle figyelmeztető lámpákat. Ezeknek a figyelmeztető lámpáknak a célja a potenciális problémák figyelmeztetése. Ha figyelmen kívül hagyja őket, fizetni fog érte.

A kis horpadásokat rögzítheti tapadókorong-fogóval. Ez általában nagyon kicsi bemélyedéseknél működik, amelyeket könnyen be lehet fedni a tapadókoronggal. Ha a pohár nem működik, akkor rá kell töltenie néhány töltőanyagot a fogazatba, csiszolni és festeni, amíg az láthatatlanná nem válik.

Ne feledje, hogy a DIY autóápolás és a kozmetika javítása meglehetősen veszélyes lehet. Dolgozzon valakivel a közelben, ha tervezi, hogy autójával dolgozik. Fektessen be olyan kiváló minőségű eszközökbe, amelyek nem ütköznek rajtad. Biztosan nem akarja megcáfolni, amikor az abroncscsere során használt tárgyakat érinti. Ne feledje, hogy az emelőnek biztonságosan meg kell tartania a járművet, különösen, ha alatta lesz. Gondolkodjon azon hidraulikus emelő beszerzésén, amelynek jóváhagyott állványai vannak.

Ügyeljen minden olyan folyadékra, amely parkoláskor az autója alatt medencében van. A kis foltok valószínűleg nem sokat jelentenek, de vegye figyelembe, hogy mi a folyadék. A sima víz általában csak kondenzáció, amely természetesen felépül egy autóra. De a fényes zöld vagy narancssárga folyadék a hűtőrendszer. Az olajos folyadékok például a motorolaj vagy a sebességváltó folyadékai. Ezek figyelmeztető jelzések.

Mint korábban kijelentettük: minél többet tud a jármű karbantartásának és javításának alapjairól, annál jobb lesz. Ezzel az ismerettel sokkal önellátóbb lehet, és ez segíthet a pénztárcád kiépítésében is! Ne felejtse el e cikk útmutatásait annak érdekében, hogy önmagában végezzen kisebb javításokat.