A legjobb tanácsok azoknak, akik ki akarják próbálni a horgászatot!

A horgászat olyan időtöltés, amelyet kortól és képességektől függetlenül élvezhetünk. Néhány dolgot tudnia kell, mielőtt gyakorlott horgásszá válhat. A következő információk néhány hasznos tippet adhatnak, amelyekkel pillanatok alatt sok halat foghat ki.

 

Amikor folyókban vagy tavakban horgászik, a legjobb horgászhely az, ahol a víz a sekélyebbről az igazán mélyre vált. A halak ezeken a területeken keresnek táplálékot, és készen állnak arra, hogy kifogja őket. Legyen azonban óvatos, ha gázolva halad, mert megcsúszhat, ahol a vízszint változik.

 

Nagyon óvatosan gázoljon át a vízen. Ha folyóban horgászik, legyen óvatos, ahogy végigsétál rajta, és lassan haladjon. Ha nagy zajt csap, megijeszti a halakat, mert a hangok a víz alatt is terjednek. Próbáljon meg nem megzavarni semmit a folyómederben, és próbáljon meg időt szakítani.

 

A tavakban vagy folyókban való horgászat során jobb eredményeket érhet el, ha a parthoz közel dob. Ez a legjobb hely, ahol a rovarevő halak táplálékot találnak, ezért tartsa a csalit a part közelében, ahol sok kapást kell kapnia. Vigyáznia kell azonban a gyomokkal, ha ezt a módszert alkalmazza.

 

Bár sok horgász korán reggel kel, egy ragyogó, napos napon gyakran a délutáni órákban érheti el a legjobb eredményeket. Ha az ég szürke és borult, de nem nagyon szeles, akkor egész nap bőven lehet horgászni. 

 

Vigyázzon a modorára! Bár ez nem közvetlenül a horgászathoz kapcsolódik, ez egy szabály mindenféle sportoló számára - kerülje a szemetelést. Ahogyan ön is élvezi a szabad természetben való tartózkodást, úgy sokan vannak még, akik a stressztől úgy szabadulnak meg, hogy tiszta, természetes, szabadtéri környezetben pihennek. Emlékezzen erre, mielőtt bedobja a konzervdobozát a vízbe.

 

Ha élő csalival fog horgászni, ügyeljen arra, hogy a csalit ne tartsa túl sokáig a napon. A legtöbb hal inkább a hűvösebb, mint a melegebb csalikat kedveli. Tartsa a csalit egy szigetelt edényben, amíg készen nem áll a felhasználásra.

 

 

Ügyeljen arra, hogy olyan horgászbotot vásároljon, amely nagyon kényelmes az Ön számára. Ha nem kényelmesen tartja a botot és nem tud vele manőverezni, akkor nem valószínű, hogy sikerrel fog vele halat fogni. Általános ökölszabály, hogy a bot magassága hasonló legyen az Ön magasságához. A súly személyes preferencia.

 

Használjon egy továbbfejlesztett csomót, az úgynevezett clinch csomó egy biztonságos módja annak, hogy a csalit vagy horgot a horgászzsinórhoz rögzítse. Tegye át a horgászzsinórt a horgon, és fordítsa el ötször. Ezután fogja a zsinór végét, és dugja át az első tekercs lyukán. Ezután egyszerűen húzza meg a zsinórt, hogy rögzítse.

 

Mindössze annyit kell tennie, ha horgász akar lenni, hogy megtanulja a horgászatot. Az itt található információk felhasználásával nagyon rövid idő alatt profi horgásszá válhat. Ez ahhoz fog vezetni, hogy a következő horgásztúrán a lehető legtöbb halat fogja ki.