Érd el a sikert ezekkel a megbízható személyes fejlesztési tippekkel!

 

A személyes fejlődés arról szól, hogy eldöntsd, hol tartasz most, és hol szeretnél lenni. Ezután el kell kezdened kidolgozni egy tervet, hogy eljuss oda. Sok akadály állhat és fog is állni ennek az útjába, de lehetséges. Ha követed az ebben a cikkben szereplő tanácsokat, akkor lehetséges.

 

Ismerd be, hogy alacsony szinten vagy az univerzumban. Annak elismerése, hogy nem tudsz mindent, a kezdete annak, hogy megnyíljon az elméd, a szíved és a lelked a világ többi része felé. Mindannyian csak egy-egy pötty vagyunk az egész univerzumban, és mindannyiunknak rengeteg tanulnivalója, megértése, megismerése és fejlesztése van.

 

Ismerd el és értékeld a távolságot a jelenlegi állapotod és a személyes fejlődési céljaid között. A személyes fejlődés nem megy egyik napról a másikra, ezért a legjobb, ha őszintén felméred, milyen messze van még a céljaid eléréséig. Ez lehetővé teszi, hogy az életedhez és a céljaidhoz igazodó utat alakíts ki.

 

Ünnepeld meg a sikereidet, miközben a személyes fejlődési terveden dolgozol, hogy továbbra is elkötelezett és izgatott maradj a folyamat iránt. Ne koncentrálj annyira a végeredményre, hogy ne ismerd fel azokat a lépéseket, amelyeket az odáig vezető úton teszel. A személyes fejlődés és növekedés néha nehéz lehet, és az út során elért apró sikerek elismerése motivál téged.

 

 

Kérdezz! Akár iskolába jársz, akár már dolgozol, a kérdésfeltevésnek rendszeres és elvárt részének kell lennie a mindennapi életünknek. A megfelelően megfogalmazott kérdések tisztázzák a rejtélyt, hogy mit várnak el tőlünk. Megkönnyíthetik a teljesítményünket és növelhetik az önbizalmunkat.

 

Határozz meg egyértelmű célokat! Ha képesek vagyunk megfogalmazni a céljainkat, az az egyik első lépés a célok eléréséhez. Akár a fogyás, akár az éneklés megtanulása áll a középpontban, világosan meg kell határoznunk magunkban, hogy mik ezek. Azzal, hogy világosan meghatározod a céljaidat, növeled az elérésük esélyét.

 

Ne feled, hogy a tétlenségnek gyakran következményei vannak. Akár úgy döntünk, hogy késve fizetjük ki a számláinkat, akár úgy, hogy két nappal a határidő után adjuk le a munkánkhoz a projektet, a legtöbbször negatív következményei vannak a tétlenségünknek. Lehet, hogy csak egy kis pénzbüntetést kell fizetnünk a számla után, de a késedelmes projekt azt is jelentheti, hogy a következő előléptetésnél nem kapunk lehetőséget.

 

Javíthatsz az életeden, ha csak egy könyvet veszel a kezedbe. A könyvek csodálatos módja annak, hogy használjuk a képzeletünket, kikapcsolódjunk, vagy egyszerűen csak tanuljunk valami újat. Ráadásul az olvasás a legjobb módja annak, hogy bővítsük a szókincsünket.

 

 

 

A negatív vagy szorongó gondolatokkal azonnal szállj szembe, amint felmerülnek, ahelyett, hogy hagynád, hogy a gondolat teljesen elültesse magát az elmédben. Szedd szét a félelmeidet: kérdezd meg, hogy vannak-e tényszerű bizonyítékok vagy precedensek, amelyek alátámasztják a gondolatot, mekkora a valószínűsége annak, hogy a probléma bekövetkezik, és milyen erőforrások állnak rendelkezésedre, ha a probléma elhatalmasodna. Ez megakadályozza, hogy a potenciális szorongás kiváltó oka gyökeret verjen.

 

Ne hagyd magad elkeseríteni kisebb kudarcok miatt. Ha egy napon kisebb kudarcot vallasz, azt használd fel tanulási napként. Hosszú távon egy rossz nap valószínűleg nem fog olyan nagy különbséget tenni. Ha azonban ezt a rossz napot ürügyként használod arra, hogy feladd, akkor valóban kudarcot vallottál.

 

A szomorúság nem egy életforma, de nem kell a drogokhoz fordulnod, hogy feldobd a hangulatodat. Állj meg, és vacsorázz vagy ebédelj pulykát vagy lazacot, vagy bármilyen más olyan ételt, amely magas fehérje- és triptofántartalmú.

 

Ha állást foglalsz, akkor azt indokoltan tedd. Kötelességed magaddal szemben, hogy világosan meghatározd a meggyőződéseidet, megértsd a meggyőződéseidet, és építs rájuk. a belső meggyőződéseid megerősítése bölcsességet ad a külső álláspontodnak.

 

 

Szánj 5 percet a napodból arra, hogy értékeld magadat és az életedet. Nem számít, milyen kihívásokon mehetsz keresztül, még mindig szükség van arra, hogy értékeld azokat a dolgokat, amik vannak, beleértve a saját egészségedet is. Ez jobb mentális állapotba hozhat a stressz és a napi nyomás kezeléséhez.

 

Mindig állj ki az értékeid mellett, függetlenül attól, hogy mások mit mondanak róluk. Ön a saját személyisége, és az önérvényesítő magatartás segít másoknak, hogy felfigyeljenek rád. kötelességed magaddal szemben, hogy világosan meghatározd a meggyőződéseidet, megértsd a meggyőződéseidet, és építs rájuk. a meggyőződéseid belső megerősítése bölcsességet ad a külső álláspontodnak.

Szánj 5 percet a napodból arra, hogy értékeld magadat és az életedet. Nem számít, milyen kihívásokon mehetsz keresztül, még mindig szükség van arra, hogy értékeld azokat a dolgokat, amik vannak, beleértve a saját egészségedet is. Ez jobb mentális állapotba hozhat a stressz és a napi nyomás kezeléséhez.

 

Mindig állj ki az értékeid mellett, függetlenül attól, hogy mások mit mondanak róluk.  Soha ne változtasd meg az elveidet, hogy másnak megfeleljen, mert ezzel azt mutatod, hogy nem vagy értékelhető.

 

Egy nagyszerű tipp, ami segíthet a személyes fejlődési céljaid elérésében, hogy képes legyél őszintén magadba nézni, hogy felmérd a hiányosságaidat. Ha felpuffadt egód van, akkor nehezen fogsz tudni túllépni a gócpontokon, mert nem fogod látni, hogy mit csinálsz rosszul.

 

Ahhoz, hogy jobbá válj, arra kell törekedned, hogy átvedd az irányítást a saját tested felett. Le kell győznöd a test vágyait, mint a kapzsiság, a bujaság, a falánkság stb. annak érdekében, hogy közelebb kerülj az igazi boldogsághoz. Ha nem tudsz uralkodni a tested felett, akkor semmi felett sem tudsz uralkodni az életedben.

 

Amint a cikk elején jeleztük, a személyes fejlődés valójában annak eldöntése, hogy hol vagy, és hová akarsz eljutni. Bár ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek a szavak láttatják, lehetséges a személyes fejlődés, ha időt és energiát szánsz rá.