Titkok és trükkök a személyes fejlődés sikeréhez! 

Mivel a stressz manapság valóság, sokan fordulnak a személyes fejlődés felé, mint a boldogság növelésének és a személyes célok teljesítésének módja. A személyiségfejlesztésnek segítenie kell az embert abban, hogy megértse, ki is ő valójában, és hogyan válhat jobb emberré. Ez a cikk tippeket tartalmaz a személyes fejlődéshez.

Az egyik hely, akár otthon, akár a munkahelyen, amelynek rendben kell maradnia, az az íróasztal. Ez a személyes munkaterületed, ezért tudnod kell,  mi hol van. Szükséged van szervezettségre, például mappákra és fiókokra a fontos irataidnak, valamint tartókra olyan dolgoknak, mint a ceruzák, névjegykártyák és iratkapcsok.

A személyes fejlődés egy bensőséges és kihívásokkal teli folyamat. Hogy megkönnyítsd az önkeresést, fontold meg egy napló indítását, amelyben részletezed a céljaidat. Ez segíthet vizualizálni a fejlődését, és meghatározni a személyes célok optimális ütemezését. Ezt a naplót arra is használhatod, hogy részletezd az akadályokat és a sikereket az út mentén - lehet, hogy a munkád többet arat, mint amennyit elképzelsz.

Tanulj meg egy idegen nyelvet vezetés közben. Számos nyelvtanfolyam kapható kazettán vagy digitális formában, amely alkalmas arra, hogy az autóban használd. Miért ne hallgathatnál vezetés közben valami építő jellegű dolgot, ahelyett, hogy a rádió esztelen locsogását hallgatnád.

Kérdezz!! Akár iskolába jársz, akár már dolgozol, a kérdésfeltevésnek a mindennapi életünk rendszeres és elvárt részévé kell válnia. A megfelelően megfogalmazott és előadott kérdések tisztázzák a rejtélyt, hogy mit várnak el tőlünk. Megkönnyíthetik a teljesítményünket és növelhetik az önbizalmunkat.

Adjuk vissza önmagunk bizonyos részeit azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van ránk - a családunknak és a barátainknak. Határozd meg azokat a konkrét viselkedésformákat, szokásokat és gondolatokat, amelyek a legjobb tulajdonságaidat és odaadásodat veszik el azoktól, akik a legjobban szeretnek téged, majd tegyél tudatos erőfeszítéseket, hogy kiiktasd jellemed e negatív aspektusait.

A kommunikáció kulcsfontosságú, amikor az egészséges élet és kapcsolatok fenntartásáról van szó. A kommunikáció egyik legjobb formája a bókok megadása másoknak. Túl gyakran találjuk magunkat a következő vitában vagy pletykakörben. Próbálj ki valami újat a változatosság kedvéért. Tervezd meg, hogy bókokat osztogatsz, naponta számon tartod, és meglátod, hová vezet ez.

Bízz meg egy barátodban. Beszélgess valakivel, akiben megbízol a céljaidról, és fordulj hozzá, amikor megnyugtató dicséretre vágysz az előrehaladásodért. Egy igaz barát udvariasan emlékeztethet arra is, hogy egy kicsit keményebben kell dolgoznod. Az elszámoltathatóság képes arra, hogy szorgalmasabban dolgozzunk céljaink eléréséért.

Az egészséges táplálkozás megtartása nagyban befolyásolja az életminőséged. A sok gyümölcsből és zöldségből, valamint teljes kiőrlésű gabonafélékből, magvakból és diófélékből álló étrend megemeli a szerotoninszintet, ami segít a depresszió csökkentésében és a motiváció növelésében. Ezzel szemben az összetett szénhidrátokban szegény étrend csökkentheti a szerotoninszintet.

Az életed sikeres javításának nagyszerű módja, ha a hozzád közel álló emberek támogatását is megkapod. Bármilyen problémával találkozol, mindig nehezebb lesz, ha egyedül próbálod kezelni. Inkább telepíts egy támogató rendszert az életedbe, amely motiválni fog téged.

A depresszió önsegítésének nagyszerű módja, ha önkéntes munkával segítesz másokon. Sokan, akik depressziósak, a végén sajnálják magukat, de a segítő kéz nyújtása perspektívát ad mások életének, miközben a saját életedet is teljesebbnek érzed. Ez egy nagyszerű módja annak is, hogy új embereket ismerj meg.

Tegyél lépéseket annak érdekében, hogy jobb közreműködővé válj. Az emberek gyakran arra összpontosítanak, hogy mit nyerhetnek egy adott cselekvés elvégzésével vagy egy csoportban való részvétellel, holott valójában azt kellene keresniük, hogyan segíthetnek másoknak a saját hozzájárulásukkal. Ha a tudásodat és a képességeidet mások megsegítésére használod, az növeli az önbecsülésedet, az önképedet és a hatékonyságodat.

A depresszió leküzdéséhez mozogj! A séta nagyszerű mozgásforma, és egy élénk séta csodákra képes, hogy feldobja a hangulatodat. Ne hanyagold el a sétálást! Ha minden nap vacsora után teszel egy kényelmes sétát, az segíthet ellazulni és kikapcsolódni. Szánj időt arra, hogy nézelődj, és valóban lásd mindazt, ami körülötted van. Keresd a pozitívumot minden dologban.

Keress célt az életedben. Ha a napi munkarended és az életed ütemezése miatt üresnek és beteljesületlennek érzed magad, gondolj azokra a dolgokra, amelyek igazán jelentenek neked valamit, és találd meg a módját, bármilyen kicsi is legyen az, hogy részt vegyél benne. Még ha nem is tudod az életedet egy olyan ügynek szentelni, ami fontos számodra, akkor is szentelhetsz minden nap néhány percet önkéntes munkával, levélírással és telefonálással. Találj célt a részvétel által.

Ahogy a cikk elején említettük, a mai modern időkben egyre nagyobb teret hódítanak a személyiségfejlesztő képzések. A személyiségfejlesztő tréning olyan embereknek szól, akik szeretnék teljes mértékben kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket és elérni a céljaidat.. Alkalmazd az ebben a cikkben található tanácsokat, és máris jó úton haladsz.