Gyakorlati tanácsok a személyes fejlődési célok eléréséhez

 

Sokan azon tűnődnek, hogy milyen módszerekkel tudnak ténylegesen fejlődni egyénként. A személyes fejlődéssel kapcsolatban az a helyzet, hogy minél több információt szeretnél megtudni, és ebből kiindulva megfogalmazni a saját tervedet a növekedésed irányába. A legjobb stratégia, amit kialakíthatsz, a saját stratégiád, amely annyi információn alapul, amennyit csak össze tudsz gyűjteni. Vedd figyelembe ezt a cikket, és nézd meg, mit tudsz belőle meríteni.

 

A saját sikerednek vizualizálása fontos a célok elérésének és a siker elérésének folyamatában. Pozitív szemlélet nélkül sokkal könnyebb eljutni a vereséghez. Azzal, hogy magasra helyezed a céljaidat és elképzelted a sikeredet, át tudod vinni magad a megpróbáltatásokon és az útakadályokon; ha van valami, amire törekedhetsz és van előtted remény, az meghatározhatja, hogy sikerrel jársz-e vagy sem.

 

Inkább a tiszta igazságot keressük, mint a virágszavakat. A bölcsesség nem mindig szép csomagolásban érkezik, de erőteljes és tiszta a küldetése. Különböztesd meg az igazságot és a bölcsességet a mindennapi életedben, és válaszd el a hamis eszméktől, amelyeket szépen virágos nyelvezetbe öltöztetnek, és bölcsességnek adnak ki.

 

A személyes fejlődés a vezetővé válással kezdődik. Bár a vezetésnek sokféle meghatározása létezik, a leggyakoribb a "befolyásolás". Értsd meg, hogy életedben milyen események alkotják a vezetői utadat. Vannak olyan események, amelyek nagy hatással voltak az életedre? Hogyan alakították ezek az események az életedet? Mitől érzed úgy, hogy jó csapatjátékos vagy? Ha ezekre a kérdésekre választ tudsz adni, tudni fogod, hogyan lehetsz egy csapat tagja.

 

Próbálj meg naponta több vizet inni. A víz nemcsak az általános egészségedhez elengedhetetlen, hanem az elméddel is csodákat művel. Kitisztítja a szervezetedben lévő méreganyagokat, és segíthet kitisztítani az elmédet is, hogy ébren maradj. A hidratáltság megőrzése elengedhetetlen a jobb test és elme érdekében.

 

Ne feledd, hogy az egyetlen módja annak, hogy valamit megváltoztass az életedben, ha cselekszel és teszel érte. Annak érdekében, hogy javíts magadon, hajlandónak kell lenned a megfelelő áldozatokat hozni a megszokott életmódodban és gondolkodásmódodon. Ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb változások, azonban mindegyik mellett teljes mértékben el kell kötelezned magad, hogy valóban hatékony hatást érj el.

 

Segíts magadon azzal, hogy segítesz másokon. A személyes fejlődés egyik leghatásosabb kulcsa, hogy önmagadat adod másoknak. Lépj túl néhány érmén egy gyűjtőedénybe, és ismerkedj meg rászoruló emberekkel vagy akár állatokkal. Ha segítesz azoknak, akik rosszabb helyzetben vannak, mint te, az perspektívába helyezheti a dolgokat, és segíthet abban, hogy kerekebb egyéniséggé válj.

 

Szánj időt arra, hogy magadba szívd a jó könyvekben található információkat. Ha időt szánsz arra, hogy elolvasd azokat az információkat, amelyeket valaki időt szakított arra, hogy írásba foglaljon, hogy segítsen neked, akkor valószínűleg megtalálod a módját annak, hogy az összes információt egyszer vagy máskor felhasználd az életedben.

 

Bármikor, amikor új személyes célt tűzöl ki magad elé, legyen az fogyás vagy munkahelyi előléptetés, ügyelje arra, hogy ne jelentsd be mindenkinek. Természetesen néhány embernek el akarod mondani, hogy felelősségre vonható legyen, de tartogasd mindenkinek, hogy akkor mondd el, amikor már ténylegesen teljesítetted a célodat. Így nem fogod megkapni az elismerést, mielőtt teljesítettél volna valamit.

 

Amikor célt tűzöl ki a személyes fejlődésére, ügyelj arra, hogy kihívást jelentsen, de ne legyen lehetetlen. Egy lehetetlen cél kitűzése ugyanolyan káros lehet a fejlődésedre, mint egy túl könnyű cél kitűzése. Ez nagyon demoralizáló lehet. Találd meg, hogy mit tartasz reális célnak, majd emeld a lécet egy kicsit magasabbra. Ily módon a kudarc bizonyossága nélkül is hajtani fogod magad.

 

Tanuld meg, hogyan legyél proaktív a reaktív helyett. A világ nagyszerű vezetői látják a rájuk váró kihívást, és felkészülnek arra, hogy megfeleljenek neki, vagy akár le is győzzék, még jóval azelőtt, hogy bekövetkezne. A legtöbb ember nem így él. A legtöbben reagálnak a felmerülő problémákra, és aztán annyira beletemetkeznek a közvetlen szükségletekbe, hogy nem tudnak a jövőre koncentrálni. Tanulj meg proaktívnak lenni, és felszabadul az időd a személyes fejlődésre.

 

Ha ismered a helyedet az univerzumban, az meghatározza a szerepedet az univerzumban. Az univerzum szempontjából egy kis fogaskerék vagy egy nagy gépezetben. Ez nem csökkenti a változásban betöltött fontosságodat, mégis alázatos pontként kell szolgálnia, hogy a tetteidet erre alapozd. Sok kis fogaskerékre van szükség ahhoz a nagyobb dinamikához, amely mozgatja az univerzumot.

 

Lassítsatok le és élvezzétek az életeteket. Lehet, hogy úgy érzed, hogy gyors tempójú vagy hektikus életmódot kell élned ahhoz, hogy megkapd azokat a dolgokat, amiket szeretnél, de rendszeresen meg kell állnod, és értékelned kell az apró dolgokat és az ajándékokat, amiket kaptál. Ezek azok a dolgok, amelyek miatt a mindennapi megpróbáltatások és fáradozás megérik az időt.

 

Váltsd valóra az álmaidat. Maradj reális, és tervezd meg, hogyan tudod megvalósítani az álmaidat. Az álmokat az anyagtalanság teszi azzá, amik, de ha inkább vágyként, mint álomként közelíted meg őket, meg fogsz lepődni, milyen könnyen megvalósíthatsz néhányat közülük, ha ilyen célért dolgozol.

 

Egy nagyszerű személyiségfejlesztési tipp, hogy rendszeresen regeneráld a testedet. Gyakorold a tested, hogy erőt, kitartást és állóképességet szerezz. Ezek a tulajdonságok teszik lehetővé, hogy a tested regenerálódjon. Ezért arra kell törekedned, hogy ezekért a szempontokért, ne pedig hiábavaló okokból gyakorolj rendszeresen.

 

Most, hogy már többféleképpen is kialakíthatsz stratégiákat a személyes fejlődésed érdekében, pozitívabban kell látnod, hogy milyen lépéseket kell tenned egyénként a céljaid felé. Az egyetlen módja annak, hogy bármi is működjön abból, amit tanultál, az az, ha valóban kipróbálod. Csak próbálkozás és hiba útján tudod felmérni a fejlődést, ezért próbálj meg mindent megtenni, hogy fejlődj azzal, amit tanultál.