Ezt mindenkinek meg kell tennie, hogy fejlődhessen a személyisége

A személyiségfejlődésében szeretnél remekelni, de túl nehéznek és hosszadalmasnak tűnik? És ha hasznos tanácsokkal látunk el? Akkor bele vágsz annak reményében, hogy a folyamatot ketten együtt megkönnyítsük. Ez a cikk segíthet enyhíteni a stresszt és a folyamat hosszát. Olyan tippeket adunk a következő cikkben, amelyekkel segíthetsz magadnak abban, hogy azzá a személyiséggé válj, aki mindig is szerettél volna lenni.

Egy nagyszerű önsegítő tipp az, hogy írj le mindent, amit szeretsz magadban. A depressziós embereknél néha azért alakul ki olyan erőteljes, negatív kép önmagukról, mert csak azt látják, ami nem tetszik nekik. Ha leírsz egy listát arról, hogy mit szeretsz magadban, az segíthet abban, hogy más, pozitívabb fényben lásd magad.

Nagyszerű önsegítő tipp, ha a változatosság kedvéért megpróbálsz segíteni másoknak. Rengeteg előnye van annak, ha segítesz másoknak. Ha segítesz másokon, jobban fogod érezni magad a bőrödben, és ezek az emberek valószínűleg segíteni fognak neked, ha valaha is segítségre van szükséged.

Azzal, hogy kitalálod, hogyan vélekednek rólad az emberek, vagy mit gondolnak rólad, lehet, hogy egy nagyszerű barátság lehetőségébe kerülsz. Senki sem tud olvasni a másik ember gondolataiban vagy szívében, ezért próbálj meg nem állandóan azon aggódni, hogy mások mit gondolnak. Légy önmagad és légy őszinte, és hagyd, hogy az idő megteremtse a legigazibb barátokat.

Igyekezz a lehető legjobban elkerülni az élénkítőszereket. A stimulánsok szó olyan dolgokat foglal magában, mint a kávé, az energiaitalok, sőt még a nikotin is. Mindezek a dolgok közvetlenül befolyásolják az anyagcserédet. Bár ez nem biztos, hogy mindig rossz dolog, de óvatosnak kell lenned, hogy az is lehet. Ha negatív hangulatban találod magad, figyelj jobban a stimulánsok használatára.

Egy jobb önépítés a vezetői tendenciák kiépítésével kezdődik. A vezetésnek sokféle aspektusa van, de az, amiről a legtöbbet beszélnek az emberek, az a képesség, hogy barátokat nyerjünk és befolyásoljuk az embereket. Vess egy pillantást a vezetői utadra. Melyek azok a konkrét események, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták az életedre? Hogyan változtatták meg ezek az emberek és események téged, mint embert? Milyen tulajdonságok tesznek téged a csapat hatékony tagjává? Ezeknek a kérdéseknek az elemzése segíthet a csapat szemléletének kialakításában, és lehetővé teszi, hogy példamutatással vezess.

Kombináld az e-mailt és a telefonodat, hogy megkönnyítsd a napodat. Használd az e-maileket arra, hogy emlékeztesd magad a teendőidre. Minden este lőjj ki magadnak egy e-mailt a másnapi bevásárlólistával, a találkozók időpontjával és bármilyen más dologgal, amire emlékezned kell. Az e-maileket másnap közvetlenül a telefonodról hívhatod elő.

Váltogasd az olvasmányválasztékodat. Ha általában ragaszkodsz a romantikus regényekhez, önéletrajzokhoz vagy könnyed novellákhoz, vegyél fel néhány könyvet más műfajokból. Választhatsz főzési útmutatót, esszégyűjteményt, útmutatót, vagy esetleg egy olyan könyvet, amely egy másik korban vagy kultúrában játszódik. Meg fogsz lepődni, hogy a tudás mennyire addiktív tud lenni, és az önbecsülésed is emelkedni fog.

Mozogj sokat. Az évek során a tanulmányok kimutatták, hogy a testmozgás növeli a szerotoninszintet az agyban. Ezáltal összességében boldogabb és energikusabb emberré válhatsz. A testképednek is jót tesz, és pozitívabban gondolkodhatsz magadról, ami nagyszerű a depresszió ellen.

Ügyelj arra, hogy minden nap végezz egy kis testmozgást. A fizikai aktivitás bizonyítottan javítja a mentális egészséget és a fizikai jólétet is. Az egészség általános javítása fontos a folyamatos önfejlesztés szempontjából. Ahogy a test kezd jobban érezni magát, az önbecsülés is javul, és az élet egyszerűen jobb!

Ahogy a cikk elején is elhangzott, a személyes fejlődés nehéz és hosszú folyamat lehet. A témában való tájékozódás segít abban, hogy a folyamat könnyebbé és talán élvezetesebbé váljon. Használd fel a cikkben adott tanácsokat, hogy segítsenek neked a személyes fejlődésedben.